Rotfruktsgratäng

En megasupergod rotfruktsgratäng med nötfärs kommer här. Bild för bild men utan exakta mått. Jag mäter bara noga när jag bakar annars är det freebase på hög nivå! 

1. Skala och dela rotfrukter (morot, sötpotatis, palsternacka) lägg på en plåt och så lite olivolja, salt och peppar. In i ugnen på 225 grader tills rotfrukterna blrjat mjuka med fortfarande hse lite motstånd. Annars blir det morgratäng! 
 
2. När rotfrukterna står i ugnen steker jag köttfärsen (500g) och kryddar med salt, peppar men har även i färska örter som basilika och vitlök. Champinjoner, tomat och bladspenat rör jag ner när köttfärsen är genomstekt. Sen i med lite soja, en dutt matlagningsgrädde och fondtärning. 
 
3. Ner med rotfrukterna i en ugnsfastform, häll över lite matlagningsgrädde, på med köttfärsen och sen strö över en näve ost. In i ugnen tills osten fått färg och du har en FANTASTISK gratäng!!
 
Allmänt, Mat, Recept | |
#1 - - Anonym:

Åh vad gott! Måste testa det nån dag! När kommer frågevloggen? :D

Svar: Ja testa! Kommer inom kort!
Amanda

Upp