Med en centimeters marginal

Så har man varit på läkarbesök igen. Läkaren levde verkligen upp till sitt rykte! Väldigt lugn och trygg och man litade massor på honom. 
Först berättade jag om allt och han reagerade framför allt på mina jobbiga nätter när jag vaknar och har så ont att jag måste ha värmekudde och värktabletter. Så mycket värkar ska man liksom inte behöva ha enligt honom.
Efter det gjorde han undersökning med vaginaltultraljud. Sån himla tur att dessa maskiner finns! Inte så himla lätt annars liksom :) nu ligger bebis med huvudet nedåt och trycker om livmodertappen så inte konstigt med trycket jag känner. Sen mätte han livmodertappen och det visade sig att den minskat ytterligare en cm sen en vecka tillbaka. Dock öppnar den sig inte mer när han tryckte på magen vilket är bra! 
Jag har tid om 2 veckor igen för samma kontroll, visar det sig då att den minskat ytterligare och ligger på 2 cm kommer de antagligen åtgärda med dropp.
Han erbjöd mig läkemedel för att minska värkarna jag har nu men den medicinen är blodtryckssänkande så när han såg att jag var lågtryckare vågade han inte med den. Vilket nog är smart eftersom jag nästan svimmat några gånger under graviditeten! 
Så nu blir det att försöka vila, andas och bara göra det jag verkligen måste. Måtte tiden gå fort nu!!! 
Allmänt, Gravid | | En kommentar |

Barnmorskan och så en ny skatt i gänget!

Idag var jag på kontroll hos BM igen. Pratade mycket om mina problem med alla värkar och så tog vi prover, lyssna hjärtljud och mätte mage. Magen växte helt perfekt sa BM! Kunde inte se bättre ut så det känns ju skönt :) hade dock lite låga hb-värden så får börja med tabletter igen, ve och fasa! Hatar järntabletter...
Bebis hjärtljud låg på 145 och det är ju ganska högt men bra. Dock säger man att tjejer har högre hjärtfrekvens en pojkar, kan det betyda att det är en liten tös där inne? :) 
Imorgon ska jag på läkarkontroll för att se om jag öppnat mig mer.. Håll tummarna! 

Och ni vet ni vad? En ny liten bebis har kommit in i gänget! Inatt födde våra vänner Hanna och Markus en perfekt liten gosig bebiskille. Åh vad jag vill träffs honom och åh va jag saknar att få hålla vår plutt för första gången. Längtan är enorm :)
Allmänt, Gravid | | Kommentera |

Mina fina gosisar

Inatt somnade vi ganska sent men vad gör det när man kan sova ut hur länge man vill! Vaknade strax innan 11 (eller ja blir ju egentligen 10 innan sommartid) med dessa två underbara gosisar vid min sida!! Älskar att vakna upp bredvid Albin varje morgon med Nellie nergosad under täcket någonstans :) 
Jag är lite orolig över imorgon när det är praktik igen. Får ont väldigt lätt i magen men får helt enkelt ta det väldigt lugnt! Längtar tills tisdag när jag ska få träffa läkare igen som ska se om något mer hänt. Självklart vill jag inte att det ska ha hänt något men då vet jag i alla fall vad vi måste utgå från. Allmänt, Kärlek | | En kommentar |
Upp