Vecka 25!

(Dagens bilder är tagna i ett trapphus i skäggetorp, hehe. Passar på. När vi är utelåsta hos Albins arbetskamrat.)

Veckorna går så fort nu så jag vet knappt vad som hänt denna vecka. Bebis rör sig allt mer tydligt till min stackars blåsas fördärv. Det jag tycker är jobbigast just nu är att vi inte varit hos barnmorskan sen innan jul!! Vill ju prata av mig och ställa frågor och så kolla att bebis mår bra :)

Så här står det på 1177 om bebisen denna vecka: 

Fostret är ungefär 33 centimeter och väger runt 700 gram. Det kan knyta sina händer och även få tag på sina fötter. Näsborrarna börjar öppna sig.

Fostrets känsel utvecklas och det reagerar på beröring, till exempel från en tvilling. Det har en egen rytm i magen när det sover eller är vaket och liknar alltmer ett nyfött barn i kroppens proportioner.

Fostret kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Många foster rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.
Allmänt, Gravid, Gravidvecka | | Kommentera |

Badass pluggning

Fy vilken ångest jag hade till den här tentan!! Egentligen inte för att den är så svår eller stor utan för att jag fick reda på igår att jag kuggade en tenta för tredje gången så självkänslan försvann totalt! Igår var jag liksom helt inställd på att skitga i allt som heter studier och börja jobba med något istället men inser att det inte vore det smartaste...
Jag har aldrig brytt mig så mycket innan om skolan och tänkt att det får ta den tiden det tar, men nu vill jag verkligen bli klar med ALLT innan mammaledigheten för vill inte gå runt med en hel hög med gamla tentor som måste skrivas under det året. Vad ska jag då göra med en ammande spädis liksom? Kan ju inte lämna bort "hen" i massor timmar då. Det blir till att råplugga som ett as nu för att klara allt!!!
 
 
Allmänt, Skola, Tankar | | Kommentera |

Vaknar ur ett helvete och in i en dröm

Usch vad jag har drömt mardrömmar inatt! En väldigt realistisk dröm om hur Albin berättade att han inte hade några känslor för mig och att han kände sig äcklad av att röra mig. Hade hade med sig en psykolog när han berättade och jag var helt förstörd! Vaknade och började gråta så Albin vaknade och så somnade jag om på hand bröst. 
Drömmen fortsatta med att en annan person förklarade att han var förälskad i mig och jag sa att jag var smickrad men måste satsat allt med Albin, vi ska ju ha barn ihop. Albin sa att det aldrig skulle hända. Denna gång vaknar jag av att Albin smyger in och väcker mig med pussar och ett "god morgon älskling". Plötsligt är jag i min verklighet! Den där verkligheten som jag för 2,5år sedan bara kunde drömma om!! Jag är gift, gravid och allt tillsammans med världens finaste man. Jag kan drömma de där drömmarna så länge min verklighet är så här fin ❤️


Allmänt | | Kommentera |
Upp