Nya naglar

Fick schemat och insåg att det var 6 veckor tills praktiken och att jag därmed kan fixa naglarna en gång till innan de måste bort. 

Bokade tid igår och blev sååååå nöjd! Sjukt hur mycket fina naglar kan påverka humöret. 

Förövrigt höll jag på att krocka igår... nickade till bakom ratten efter att jag fick mina vaccinationssprutor. Sååå nu får jag bara försiktig med bilkörandet i samband med det. Får mycket biverkningar som trötthet tyvärr. Dock gick det bra. Tack och lov så har jag alltid bra avstånd till bilen framför när jag kör!! 

Allmänt, Utseende | | Kommentera |

Rotfruktsgratäng

En megasupergod rotfruktsgratäng med nötfärs kommer här. Bild för bild men utan exakta mått. Jag mäter bara noga när jag bakar annars är det freebase på hög nivå! 

1. Skala och dela rotfrukter (morot, sötpotatis, palsternacka) lägg på en plåt och så lite olivolja, salt och peppar. In i ugnen på 225 grader tills rotfrukterna blrjat mjuka med fortfarande hse lite motstånd. Annars blir det morgratäng! 
 
2. När rotfrukterna står i ugnen steker jag köttfärsen (500g) och kryddar med salt, peppar men har även i färska örter som basilika och vitlök. Champinjoner, tomat och bladspenat rör jag ner när köttfärsen är genomstekt. Sen i med lite soja, en dutt matlagningsgrädde och fondtärning. 
 
3. Ner med rotfrukterna i en ugnsfastform, häll över lite matlagningsgrädde, på med köttfärsen och sen strö över en näve ost. In i ugnen tills osten fått färg och du har en FANTASTISK gratäng!!
 
Allmänt, Mat, Recept | | En kommentar |

Mornar

Jag är segstartad och rätt sur på morgonen. Jag behöver äta frukost innan jag duschar annars kan jag svimma. Som ni förstå är jag inte så rolig då... nu när jag ställer klockan och går upp inför skolan så ställer jag klockan så pass tidigt att jag kan dricka kaffe framför tvn i minst 40 minuter. Lugn, ro, bara jag som får vakna i mitt tempo. Kanske innan jag fick barn, hehe. Om jag så vaknar kl 6 så vaknar Hillevi med mig. Ibland hinner jag brygga kaffet men så fort jag sätter mig ner så vaknar hon. Därför är jag rätt grinig. Stackars mina klasskamrater. 

Jag försöker att lägga tid på att göra mig iordning varje dag. Jag skiter i om folk tycker jag är ful utan smink men har jag inte smink så känner jag mig automatiskt lite tröttare. Hårfix och smink sen är jag tillräckligt pigg för ännu en dag. Världens mest intressanta blogginlägg NÅGONSIN. You are so welcome 👍🏻
 
Allmänt, Skola | | Kommentera |
Upp